מה כדאי לדעת כשיוצרים ווליום? – Netapp
הvolume היא יחידת אחסון לוגית אחרי aggregate (שהוא גם לוגי). קודם כל נוסיף דיסקים למכונת אחסון, לאחר מכן ניצור aggregate, ומתחת לaggregate ניצור volume. עם הvolume אפשר לעשות כל מני דברים, כמו ליצור lun שיהווה כונן למכונה וירטואלית, יצירת שיתוף cifs ועוד.
כאשר יוצרים volume במכונת אחסון יש כל מני הגדרות עיקריות שנצטרך להכיר.
1. Thick או Thin – מה שאומר אם הווליום יתפוס את כל המקום שהוא מיועד לו, נגיד הגדרנו לווליום 50GB אז אם הוא ייתפוס את כל המקום הזה על הAggregate מלכתכילה או שרק המקום “האמיתי” שתפוס על הווליום ייחשב. בThin רק המקום התפוס ייחשב ובThick כל המקום. בThin אם יש על הווליום קובץ ששוקל 10GB וחוץ מהקובץ הזה אין שום דבר זה מה שהוא ישקול מבחינת הAggregate שעליו הוא יושב.
2. Autosize – הגדרה זו מאפשרת לנו לקבוע שהvolume יוכל לגדול ולקטון לגודל הדרוש לו. בעצם סוג של אוטומציה – הגדרה אחת ואז ישנם כל מני תהליכים ברקע.
בהגדרה הראשונית נקבע לווליום מתי אנו נרצה שהוא יגדל, נגיד אם הוא הגיע ל90% נרצה שיגדל בעוד 5%. נגיד לו עד איזה גודל הוא יוכל לגדול (שלא יפוצץ לנו את הaggregate). נוכל גם להגדיר לו שיקטן אם צריך. נגיד אם פתאום מישהו מחק קובץ שישב על הווליום הזה ועכשיו אין עליו כלום אז אולי נרצה שהוא יקטן, גם פה נגדיר לאיזה גודל הוא יכול לקטון.
3. Snapshot reserve – זהו מקום אשר שמור במיוחד לsnapshots. הסיבה שאפשר להגדיר את המקום הזה זאת ההבנה שsnapshots הם דבר חשוב ונרצה לשמור להם מקום מיוחד כדי שלא יקרה מצב שאי אפשר לקחת snapshots (שבדרך כלל קורה בצורה אוטומטית) בגלל חוסר במקום.
4. snapshot autodelete – זוהי הגדרה אוטומטית למחיקת snapshots על אותו הווליום.
נגיד לי יש ווליום שכל יום עושה snapshot, אני לא רוצה שהsnapshots ישמרו לי לנצח ובסופו של דבר יפוצצו לי את הווליום, וגם אין לי כוח כל כמה ימים לבוא ולמחוק חלק מהsnapshots. מה שאני אעשה זה אגדיר עם ההגדרה הזו שישמרו 4 snapshots אחורה וכך כל פעם שיהיו יותר מ4 snapshots יימחק בצורה אוטומטית הsnapshot הכי ישן (fifo – first in first out).
בהצלחה!